Mobilierul urban este compus din elemente funcționale sau decorative amplasate în spațiile publice care, prin alcătuire, aspect, amplasare, conferă personalitate aparte zonei sau localității.
Fac parte din categoria mobilier urban: bănci parcuri, coșuri de gunoi stradale, coșuri de gunoi reciclare, suporți biciclete, stâlpi și garduri delimitare, cișmele stradale, panouri afișaj, stâpli direcționare, seturi picnic, jardiniere stradale, stații de autobuz, stâlpi iluminat stradali și parc, corpuri iluminat exterior și grădină etc.
Mobilierul urban ar trebui să fie realizat luând în considerare designul urban în ansamblu. Achiziționarea unei dimensiuni diferite a spațiului, formarea unor locuri originale mai locuibile joacă un rol major în formarea unei identități confortabile a orașului în punct estetic.
Mobilierul urban nu este doar un obiect în funcție de intenția de utilizare, este un element urban care înmulțește calitatea vizuală a orașelor cu putere de proiectare nelimitată în funcție de unghiul și funcțiile lor de utilizare și face spațiul indispensabil.
Intenția principală a proiectelor de design peisagistic este de a satisface nevoile oamenilor și de a evalua dorințele prezentate în această direcție, calitatea vizuală compatibilă cu departamentul de design, aplicațiile care prioritizează atât estetica, cât și funcționalitatea sunt realizate cu modele calificate.
Mobilierul urban devine un punct de reper care conferă emoție și mobilitate spațiului, în același timp completează spațiul și face ca designul definitoriu să fie puternic. Pentru a consolida designul, principiile unității, armoniei, echilibrului, accentului, ritmului, texturii, formei de culoare, care sunt principiile de design, ne ghidează ideile și ideile și sunt complementare creativității designului.
Lasă un comentariu