În timpul vieții, o persoană produce de aproximativ 600 de ori mai mult gunoi decât greutatea sa, suficient pentru a umple câteva camioane. Problema este că planeta noastră este supraaglomerată și, făcând un exercițiu de imaginație, putem înțelege ce se întâmplă la nivel global în termeni de deșeuri. În plus, toate resursele sunt limitate și de îndată ce le folosim, este foarte dificil să mai obținem.
De ce este importantă reciclarea?
Reciclarea nu este un moft sau o tendință, ci este o problemă la care toți trebuie să contribuim pentru a găsi o rezolvare, de la persoane fizice până la companii. Impactul pe care îl au deșeurile asupra sănătății umane și a mediului este foarte mare.
Când deșeurile se amestecă la gunoi și sunt arse, multe substanțe poluante și periculoase sunt eliberate în atmosferă. O mare parte dintre aceste deșeuri ar putea fi transformate în alte obiecte utile, reducând astfel gradul de poluare și permițând regenerarea resurselor naturale din ce în ce mai puține în timp.
Deci, dacă am conștientiza cu toții cât de gravă este această problemă, ne-am putea da seama de importanța reciclării și de ce este bine ca unele lucruri să fie refolosite într-o formă nouă.
Pe de altă parte, companiile sunt cei mai mari producători de deșeuri și sunt cele care ar trebui să introducă reciclarea în politicile lor ca regulă obligatorie, de la care nu ar trebui să se abată.
Cel mai important pas este colectarea selectivă în coșurile de gunoi organizate după culoare, potrivite pentru colectarea selectivă. După aceea, sunt absolut necesare alte măsuri luate la nivel de management pentru a reduce consumul excesiv de hârtie, baterii, plastic și altele.
Conform legislației țării noastre, culorile coșului de reciclare sunt după cum urmează:
- Galben pentru deșeurile din plastic și metal;
- Albastru pentru deșeurile de hârtie și carton;
- Verde / alb pentru sticlă colorată și transparentă;
- Maro pentru deșeuri biodegradabile.
Ce materiale pot fi reciclate?
Aproximativ jumătate din resturile din bucătărie sau grădină pot fi transformate în compost care poate fi folosit ulterior ca îngrășământ în grădină. În acest fel permitem materialelor naturale, pline de nutrienți, să ajute plantele să crească.
- Hârtia și cartonul sunt materiale ușor de reciclat. Ziarele, hârtia de birou, plicurile cu scrisori, cutiile pot fi transformate rapid în alte obiecte utile sau chiar pentru tipărirea cărților sau a ziarelor.
- În principal, metalul pe care îl aruncăm provine din doze de băuturi, cutii și diverse alte recipiente. Aceste materiale sunt valoroase pentru reciclare, deoarece căutarea resurselor de aluminiu este un proces extrem de dăunător, scump și cu consum ridicat de energie.
- Lemnul, o resursă extrem de versatilă, ajută la transformarea obiectelor vechi în obiecte utile, precum podele din lemn, obiecte de mobilier sau construcții.
- Sticlăria este unul dintre cele mai ușor de reciclat. Poate fi topit de nenumărate ori și transformat iar și iar în sticle, borcane și alte obiecte.
- Plasticul este probabil cel mai nociv pentru mediu și, prin urmare, încearcă să îl înlocuiască cu alte materiale ecologice. Nu este biodegradabil și afectează direct planeta. Foarte ușor, plutește în apele mărilor și oceanelor, afectând flora și fauna. Obiectele din plastic nu se degradează nici măcar în 500 de ani, ceea ce ridică o mulțime de probleme.
Cum putem recicla ușor și eficient, folosind coșuri de gunoi selective?
KroneMag susține pe deplin întregul proces de reciclare și se aliniază cu mândrie la legile românești privind protecția mediului. De asemenea, suntem împreună cu colaboratorii noștri cu produse special create pentru reciclare pentru a-i susține în acest efort.
Oferim sfaturi în alegerea celor mai bune coșuri de colectare, oferindu-le o gamă largă de produse.
Fabricate din materiale durabile și organizate în culori, ele vor face reciclarea să fie mai simplă ca niciodată.
Potrivite pentru orice domeniu de activitate, pot fi utilizate în clădiri de birouri, magazine, hoteluri, centre medicale, restaurante și chiar în domeniul public.
Lasă un comentariu