Din ce în ce mai mult, colectivităţile locale consideră mobilierul urban o vitrină a oraşului, ce îi reflectă dinamismul şi identitatea, punându-i în valoare patrimoniul şi oferind în acelaşi timp o ameliorare a cadrului de viaţă în oraş.
Băncile, coşurile de gunoi, jardinierele, stâlpii şi gardurile de delimitare, rastelurile de biciclete, protecţiile pentru arbori, afişajele publicitare, adăposturile pentru aşteptarea autobuzelor, schimbă imaginea unui oraş.
Iar câteodată, fără să ne dăm seama, încurajează socializarea.
De exemplu, stâlpul delimitator stradal este un element de design funcțional, cu rol de demarcare a unor spații sau de restricționare a accesului pentru anumite categorii de elemente de trafic.
Este o soluție foarte practică și ușor de pus în aplicare pentru fluidizarea traficului și pentru menținerea logicii destinației unor spații, conform proiectului urban.
În portofoliul KroneMag puteți regăsi delimitatori cu urechi destinate montării lanțului, modele rabatabile, stâlpișori delimitatori cu flanșă și betonabili.
Unul dintre factorii cheie este durabilitatea, căci toate elementele mobilierului stradal trebuie să facă faţă atât uzurii şi condiţiilor de vreme, cât şi abuzului fizic.
Activitățile preventive recomandate pentru întreținerea delimitatorilor stradali sunt:
– lunar: curățare, verificarea stabilității structurale, inspecție vizuală pentru defecte;
– anual: verificarea coroziunii.
Un alt aspect esenţial este acela al integrării obiectelor în ambientul architectural al zonei.
Deşi poate nu pare cel mai atractiv sector al producţiei publicitare, mobilierul urban este un domeniu în plin avânt şi schimbare, cu oportunităţi substanţiale.
Lasă un comentariu